CARAMELLES A CASTELL D’ARO: TRADICIÓ I EMOCIÓ S’UNEIXEN EN UNA TROBADA INOBLIDABLE

El passat 7 d’abril, el poble de Castell d’Aro, es va omplir d’alegria i tradició amb la celebració d’una trobada de caramelles que va captivar a locals i visitants per igual.

La recuperació d’aquestes trobades de Caramelles és fruit de l’esforç de la nostra entitat per tal de conservar i revitalitzar tradicions populars en les quals el cant coral n’és el protagonista.

Les caramelles, una forma tradicional de música i poesia popular a Catalunya durant la Setmana Santa, tenen les seves arrels en l’antic costum de recitar versos i cantar cançons. Aquesta pràctica, que data de segles enrere, ha perdurat al llarg del temps, i cada any, comunitats d’arreu de Catalunya es reuneixen per compartir aquesta rica tradició.

Les corals federades veuen en aquestes activitats, reconegut el seu esforç per continuar treballant per mantenir vives les arrels tradicionals del Cant Coral i, a més, és una oportunitat per a reforçar els llaços comunitaris i preservar una part important del patrimoni cultural català.

En última instància, la trobada de caramelles a Castell d’Aro va demostrar que, fins i tot en l’era moderna, les tradicions ancestrals poden continuar sent una font d’inspiració i alegria, unint les persones entorn de valors compartits de comunitat, respecte i amor per la cultura.