EXITOSA CANTATA JUVENIL “EL JOVE ANSELM CLAVÉ” A L’AUDITORI DE BARCELONA

Avui, 20 d’abril de 2024, l’Auditori de Barcelona ha vibrat amb l’emoció i l’energia de la cantata juvenil “El Jove Anselm Clavé”, en honor al 200è aniversari del naixement de Josep Anselm Clavé, una figura essencial en la música catalana. Més de 600 alumnes d’escoles i conservatoris de Catalunya i la Coral de Caramelles de Begues i la Societat Coral Joventut Tianenca han participat en aquest esdeveniment musical únic, organitzat per la Federació de Cors de Clavé amb el suport del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, i la col·laboració de l’Associació de Conservatoris de Catalunya, l’Associació d’Escoles de Música de Catalunya i les Escoles de Música d’Iniciativa Privada Associades de Catalunya.

L’obra, creada amb mestria per la compositora Andrea De Escalada, ha estat dirigida musicalment per Claudia Dube, amb la direcció escènica a càrrec de Ruth Garcia. El talentós elenc d’actors, incloent-hi Miriam Bartés, Martí Costa, Sol Carner, Mireia Federico, Isaac Mohamed i Elena Santiago, ha dont vida als personatges i les històries amb una interpretació emocionant i vibrant. El narrador Manel Barcelò ha captivat l’audiència amb la seva veu resonant, transportant-nos a travès de la vida i l’obra de Clavé amb cada paraula.

L’acte ha estat honorat amb la presència de la Consellera d’Educació de la Generalitat de Catalunya, l’Hble. Sra. Anna Simó i Castelló, qui juntament amb el president de la Federació de Cors de Clavé, han inaugurat el concert amb unes paraules inspiradores. A més, personalitats destacades del món de la cultura i de l’educació, com la Il·lma. Sra. Adelaida Moya Taulés, Directora General de Cultura i Associacionisme Cultural, i l’Il·lm. Sr. Andreu Felip, Director dels Serveis Territorials de Cultura a Barcelona, han assistit a l’esdeveniment, demostrant el suport i l’interès de les institucions en la promoció de la música i la cultura catalanes.

Amb la participació de les orquestres del Conservatori Municipal de Música de Barcelona i l’Orquestra del Conservatori Municipal de Música de Manresa, la cantata ha arribat al seu punt àlgid, omplint l’Auditori de Barcelona amb la seva música i la seva energia contagiosa. En resum, “El Jove Anselm Clavé” ha estat molt més que un concert; ès una celebració vibrant de la vida i l’obra d’un dels grans de la música catalana, un recordatori de la importància de la música en la nostra cultura i un homenatge emocionant a una llegenda musical que continua inspirant-nos avui en dia.