Concert commemoratiu Bicentenari Clavé 2024: Sarsuela L’Aplec del Remei

Concert commemoratiu Bicentenari Clavé 2024: Sarsuela L’Aplec del Remei, de Josep Anselm Clavé.

Els Cors de Clavé estem d’aniversari: 200 anys del naixement del nostre fundador i pioner del Moviment Coral Català, el barceloní Josep Anselm Clavé.

La Federació de Cors de Clavé reestrena l’obra magna de teatre musical modern, la primera en català de la història: La Sarsuela L’Aplec del Remei. L’argument és un embolic amoròs, a la italiana, ambientat a Caldes de Montbui. Com sempre a la Sarsuela tot acaba bé, i és una gran reivindicació del dret d’associació i crítica al govern i corona de l’època.

L’Aplec del Remei es va estrenar el 30 de desembre de 1858 al Gran Teatre del Liceu amb un èxit notable a la nostra ciutat.

Ara, torna a gaudir de la versió molt divertida en format concert a les Festes de La Mercè amb la presentació i narració de la trama de l’espectacle amb la Brigitta Lamoure i el nostre equip artístic:

Cor Josep Anselm Clavé

Orquestra Simfònica Clavé

Sol Vicente (Soprano)

Jaume Casalí (Baríton)

Montserrat Bertral (Mezzosoprano)

Elías Torricelli (Tenor)

Roger Vicens (Tenor)

Samuel Iglesias (Baríton còmic)

Director de l’espectacle i President de la Federació de Cors de Clavé: Bruno Nájera.


1a Trobada Transfronterera de Corals Catalanes

La 1a Trobada Transfronterera de Corals Catalanes reunirà 400 cantaires que cantaran en germanor, en una jornada plena d’harmonia i cultura musical.

Concerts per localitats i esglésies:

A les 13:00h

  • La Guingueta d’Ix
    • Coral de la Vall d’Aro
    • Carol en musique
  • Església d’Enveig
    • Els Goig Tradicionals
    • Els Cantaires de Fossella
  • Església de Llo
    • Els Cantaires de Ria Cirac
    • Coral de Bellver de Cerdanya
  • Oceja
    • Le Choeur de l’Aspre
    • A Tous Choeur
  • Sagallosa
    • Coral de Camprodon
    • Coral de la Vall de Ribes

Concerts de tarda:

A les 17:00h

  • La Guingueta d’Ix
    • Coral Les Mégawatts
  • Església de Llívia
    • Capella de Santa Maria de Puigcerdà
    • Les Camilleres
  • Oceja
    • Coral Polifònica de Figueres
    • Chante Baho
  • Puigcerdà (Església de Sant Domènec)
    • L’Orphéon Banyulenc

No us perdeu aquesta ocasió única per gaudir de les millors veus del territori en un ambient de germanor i bellesa musical.


75è aniversari del Monument al Mestre Clavé a Sabadell

Celebrem el 75è aniversari del Monument al Mestre Clavé amb un concert especial de corals claverianes. No et perdis aquesta jornada musical única que reunirà diferents corals de la zona per retre homenatge a la figura de Josep Anselm Clavé.

Corals participants:

  • Coral Estrella Daurada (Coral organitzadora)
  • Coral Fundació C.N. Sabadell
  • Coral La Industrial
  • Coral Talia
  • S.C. La Unió Santcugatenca
  • Coral La Lira de Sant Cugat
  • Coral Violes

Vine i gaudeix d’un matí ple de música i cultura!


Exposició: Clavé, El codi de la utopia.

El 19 de setembre a les set del vespre (19/09/19 h) Inaugurem l’exposició “Clavé, el codi de la utopia” al Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia.

Aquesta exposició Constarà d’una primera part amb una mostra de 7 plafons temàtics sobre la construcció del pensament de Josep Anselm Clavé.

Un segon àmbit constarà d’una Sala d’enigmes “Escape Room” amb imatge gràfica del temps de la formació dels primers cors i el comunisme utòpic.

El tercer àmbit recrearà aquell temps de revolució romàntica amb un “Paisatge sonor immersiu”, idoni per escoltar amb els ulls tancats.

El quart àmbit de joc, és una reinterpretació de l’Illa de la Utopia en forma de virolla que s’haurà de fer girar per respondre els primers enigmes.

A més l’exposició inclourà enllaços QR amb àudio descripció de texts i continguts en format extens, documents audiovisuals i articles que amplien la informació.

L’exposició s’inaugurarà al Centre Artesà Tradicionàrius en el marc de les Festes de La Mercè i es podrà visitar a partir del 25 de setembre de 2024.

Vestíbul CAT Tradicionàrius I Plaça Anna Frank, s/n Gràcia – 08012 Barcelona

A partir del 25 de setembre de 2024

Horaris de visita: de dilluns a divendres de 17 h a 20.30 h

Federació de Cors de Clavé de Catalunya (Amb la col·laboració del Centre Artesà Tradicionàrius)

President: Bruno Nájera

Comissari: Josep Fornés i Garcia

Disseny: Miquel Àngel Higueras

Producció: Oklam Digital

Correcció de textos: Ricard Bonmatí i Guidonet

Generalitat de Catalunya Departament de Cultura, Ajuntament de Barcelona (ICUB) i Fes Ta Festa

Pepa Arenós, Elena Mayor, Gustau Molas, Albert Olivé (veus àudio), Josep Maria Adell (creació d’àudio), Marta Ballester, Albert Domènech, Sara Peralta, Amadeu Carbó, Montserrat Garrich, Àngels Jutglar i pels vídeos a From Slavery to Song: ‘The History and Music of Cuban Coros de Clave and Guaguancó @MusicNerd i a Barcelona Memory


Concert “CLAVÉ 200 ROCK” a la Festa Major de Sant Feliu de Codines

La Federació de Cors de Clavé presentarà un concert únic en el marc de la Festa Major de Sant Feliu de Codines, el pròxim 14 de setembre a les 22:45 h a l’Espai Barrakes. El concert, titulat “CLAVÉ 200 ROCK“, combinarà música coral amb ritmes de rock i versions populars.

L’actuació comptarà amb la participació del COR i LA JUVENIL de “La Poncella” en col·laboració amb destacats artistes com Jaume Arboledas, Montse Clapers, Mariona Mir Serratacó, Lola Surribas, Lluís Xandri + La Banda Municipal, rock i versions. La direcció artística de l’esdeveniment és a càrrec de Bernat Farreras Cabero, amb producció musical de Bruno Nájera i coordinació executiva de Pere Pladevall Vallcorba.

El repertori de “CLAVÉ 200 ROCK” inclou peces com “Escriurem”, “Wade in the Water”, “Bon Dia”, l’obra inèdita “Cançó de Festa Major”, “Boig per tu”, i “Cançó de bressol per a una princesa negra”. A més, Arboledas presentarà les seves peces “Sol” i “Amor Secret”, mentre que la solista Mariona Mir interpretarà “Soldadito Marinero” de Fito y los Fitipaldis.

Aquest concert, organitzat per “La Poncella” i la Federació de Cors de Clavé, promet ser una experiència inoblidable de música i emoció, celebrant els 200 anys del llegat de Josep Anselm Clavé amb una fusió de tradició i modernitat.

No us el perdeu!

Conferència de  Roger Canadell sobre el llegat de Josep Anselm Clavé

El proper dijous 12 de setembre a les 19:00 h, el Centre El Celler de Rubí acollirà una jornada especial en commemoració dels 200 anys del naixement de Josep Anselm Clavé, destacada figura de la cultura catalana, pioner del moviment coral i defensor del republicanisme federalista.

L’acte comptarà amb una conferència a càrrec de l’historiador Roger Canadell, qui exposarà “El llegat de Josep Anselm Clavé: societats corals, cultura nacional i republicanisme federalista”.

La xerrada oferirà una perspectiva històrica i cultural sobre la influència de Clavé en la societat catalana del segle XIX, així com la seva visió social i política, que va donar impuls al moviment coral i a la cultura popular catalana.

A més de la conferència, l’esdeveniment inclourà una mostra coral a càrrec del Cor Unió Rubinenca, que interpretarà un repertori de peces claverianes per retre homenatge al llegat musical de Clavé.

Aquest acte és una oportunitat única per conèixer millor l’obra i el pensament d’un dels personatges més influents en la història musical i social de Catalunya. La jornada s’inscriu dins les activitats commemoratives organitzades per diversos col·lectius i entitats culturals per celebrar el Bicentenari de Josep Anselm Clavé.

No us perdeu aquesta vetllada cultural per recordar i celebrar la figura de Clavé, que tindrà lloc al Centre El Celler de Rubí.

Entrada lliure i oberta a tothom!

ROGER CANADELL

És doctor en filologia i professor de literatura catalana a la Universitat Oberta de Catalunya. Ha estat director adjunt de la Fundació Miquel Martí i Pol de 2016 fins a 2020, i ha compaginat la recerca sobre literatura catalana del segle XIX amb l’estudi d’autors dels segles XX i XXI.

Desfilada d’estendards

Com ja és tradicional per l’Onze de Setembre, Diada nacional de Catalunya, la Federació participa en l’ofrena floral al monument de Rafael Casanova de Barcelona.

La Federació us convida a participar d’aquesta celebració tan emblemàtica en el nostre país amb l’Estendard i tots els cantaires possibles, per realitzar l’ofrena floral i cantar junts Els Segadors.

La nostra veu s’ha de sentir amb més força que mai per tal que tothom sàpiga que estem de celebració en el bicentenari del naixement del Mestre Clavé; i donat que som els hereus de l’Obra Claveriana, escampar els seus valors: Progrés, Virtut i Amor, que semprehem defensat i sempre volem deixar una bona empremta per allà on cantem.

Dia: DIMECRES dia 11 DE SETEMBRE

Hora: CONCENTRACIÓ ESTENDARDS: 09:50h. DEL MATÍ

Lloc: RONDA SANT PERE / GIRONA, DE BARCELONA

Hora: DESFILADA I OFRENA FLORAL: 10.00h. DEL MATÍ

Vine a participar-hi

El Cor de la Federació de Cors de Clavé i el Cant de la Senyera al Parlament de Catalunya

El Cor Clavé tindrà l’honor de participar en l’acte institucional que marca l’inici de les celebracions de la Diada de Catalunya i el Bicentenari Clavé, organitzat per la Generalitat de Catalunya al Parlament. Aquest acte solemne es va dur a terme el dia 10 de setembre i comptarà amb la presència del president de la Generalitat, Molt Hble. Sr. Salvador Illa.

L’acte començarà a les 18:00 h amb l’arribada del president Salvador Illa al Parlament de Catalunya, on passarà revista als Mossos d’Esquadra, vestits de gala per a l’ocasió. Tot seguit, es procedirà a l’issada de la bandera de Catalunya, un moment que estarà acompanyat per la interpretació d’ “El Cant de la Senyera” a càrrec del Cor de la Federació de Cors de Clavé, sota la direcció de Bruno Nájera.

Un cop finalitzada aquesta cerimònia, els assistents es dirigiran a l’interior del Parlament, on tindrà lloc l’entrega de les Medalles d’Or de la Generalitat, un reconeixement a aquelles persones i entitats que han destacat per la seva contribució a la societat catalana.

La participació del Cor de la Federació de Cors de Clavé en aquest acte institucional subratlla el compromís de la nostra entitat amb els valors de la cultura catalana i amb la commemoració de la Diada nacional de Catalunya. Ens sentim immensament honrats de poder contribuir a aquesta jornada de celebració i record del nostre patrimoni històric i cultural.

Conferència Pere Baltà al Tornaveu

El passat 14 d’agost, en Pere Baltà acompanyat pel nostre president en Bruno Nájera, ens va oferir una conferència sobre el llegat del Mestre Clavé.

Els amics del TORNAVEU han publicat un extens article, escrit pel mateix Pere Baltà, que us convidem a llegir, ja que ens dona una mirada brillant sobre la rellevància que va tenir Josep Anselm Clavé en el món polític i cultural del nostre país.